O nama

Dječji vrtić Matije Gupca, Braće Cvijića 18, tel: 3836469, fax: 3836509
Status vrtića: Gradski vrtić
Ravnateljica: Lidija Vuković, prof. tel: 3836470

Dječji vrtić ima tri objekta na Knežiji i jedan objekt na Rudešu. Na ukupno četiri lokacije vrtić ima 15 skupina cjelovitog razvojnog programa, 2 skupine posebnog programa ranog učenja engleskog jezika i dvije skupine programa Predškole.

1976. g. Dječji vrtić Matije Gupca dobio je nagradu Grada Zagreba
2014. g. odgojiteljica Jana Bjelajac i djeca dobivaju e-Twinning Oznaku kvalitete i Europsku Oznaku kvalitete za projekt Murali.
2017. g. odgojiteljica Silvija Zlatar te djeca skupina Delfini, Ježići, Ribice i Patuljci dobivaju e - Twining oznaku kvalitete za projekt " Early Learn to Learn Environment"


Dječji vrtić Matije Gupca ima 4 objekta na različitim lokacijama i kako svaki objekt ima svoje posebnosti zasebno ćemo ih i predstaviti:

U Ulici braće Cvijića 18 nalazi se naš centralni objekt. Sagrađen je 1975. godine za četiri odgojne skupine, s blagovaonicom i polivalentnom dvoranom. Kako su potrebe i tada bile veće od kapacita svi su prostori prenamijenjeni u boravke djece te je u objektu od početka smješteno šest odgojnih skupina. Važno je kazati da je u ovom objektu jedina mlađa jaslička skupina na Knežiji.

U objektu je centralna kuhinja, ekonomat, tajništvo, računovodstvo, soba ravnateljice, logopedski kabinet te soba stručnih suradnica pedagoginje, psihologinje i zdravstvene voditeljice.

Radno vrijeme ustanove počinje u 6 sati ujutro. Odgojno obrazovni rad počinje ovisno o potrebama roditelja, odnosno dolaskom prvog djeteta. Kako je u jutarnjim satima djece manje s njima tada radi jedan "dežurni"odgojitelj . U 7,30 radom započinju sve skupine. U vrijeme priprema za ručak i dnevni odmor sa skupinom rade dva odgojitelja, a vrijeme zajedničkog rada ovisi o dobi i potrebama djece, te aktualnim događanjima. U poslijepodnevnom dijelu dana sve skupine rade do 16,30 budući da do tog vremena većina roditelja dođe po djecu. Od tada pa do 18 sati sa djecom iz svih skupina radi ponovno jedan "dežurni" odgojitelj.

Posebno smo ponosni na igralište ovog našeg objekta. Igralište je površine 8000 m2, opremljeno je spravama za djecu, većim dijelom zatravnjeno, ima puno prirodnog hlada. Potrebno je još obnoviti stazice i čvrstu podlogu budući to nije obnavljano od izgradnje objekta.


U Zagrebačkoj aveniji 5a nalazi se naš područni objekt s četiri odgojne skupine. U njemu je smještena i praonica rublja. Objekt je namjenski građen uz osnovnu školu i to 1939. godine. Stavljen je pod zaštitu Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Ima svoje igralište, ali i puno problema s njegovim održavanjem budući ga nakon radnog vremena vrtića, osobito u večernjim satima, uništavaju "velika" djeca iz naselja. U ovom objektu organizirane su 2 skupina programa Predškole i to dva puta tjedno u jutarnjem terminu u zasebnoj sobi. 2015. Vijeće gradske Četvrti Trešnjevka jug obnovilo je igralište za djecu mlađe dobi. Vrlo nam je važno u što skorijem periodu ograditi cijeli vanjski prostor visokom ogradom.

Radno vrijeme započinje u 6 sati ujutro i završava u 18,30 sati


U Horvaćanskoj 6, također uz osnovnu školu, smješten je područni objekt s 2 odgojne skupine. Objekt je sagrađen 1929. godine. Kako su škola i vrtić predviđeni za rušenje zbog prolaska ceste tim dijelom grada, u objekt se već neko vrijeme ne ulažu značajnija sredstva. Djeca iz objekta koriste površinom malo, ali uređeno i ograđeno igralište.

Radno vrijeme vrtića je od 6 do 18 sati


U Dugavskoj 3, u naselju Rudeš, nalazi se naš područni objekt s 5 odgojnih skupina od kojih 2 jasličke. Koristimo ga od 1990. godine. Objekt privremeno koristimo, odnosno on nije naše vlasništvo. Kako je taj dio grada posljednjih godina nastanjen mladim obiteljima, potreba za ovim smještajnim kapacitetima još je značajna.


Ispiši stranicu